Budi odgovoran – Saopstenje za javnost

Microsoft inovacioni centar – Obuke
02/12/2016
Foto takmičenje- Korak po Korak
30/12/2016

Inovacioni centar Banja Luka organizuje prvi BOOT CAMP u Banja Luci na temu socijalnog preduzetništva koji će se održati u hotelu Tesla, u periodu od 09.-11. decembra. Na trodnevnom preduzetničkom programu (eng. BOOT CAMP) učestvovaće 25 polaznika, spremnih da doprinesu razvoju koncepta socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.

BOOT CAMP se zvanično otvara danas u 16:00 časova u hotelu Tesla. Okupili smo mlade iz osam gradova i opština iz Bosne i Hercegovine, sa ciljem da ih edukujemo kako da koriste socijalno preduzetništvo kao alat koji dovodi do uključivanja socijalno osjetljivih kategorija na tržište rada. Uvođenje ovog koncepta u praksu dugoročno doprinosi socijalnoj stabilnosti u smanjenju stope nezaposlenosti u našem društvu. Osnova koncepta socijalnog preduzetništva jeste da zarađena sredstva ne služe uvećanju imovine pojedinaca – već se ulažu u svrhe kao što je otvaranje novih radnih mjesta.

Polaznici će kroz ovu obuku razviti svoju poslovnu ideju, izraditi poslovni model i kreirati mrežu mladih preduzetnika koji su orijentisani na socijalno preduzetništvo i društveno odgovorno poslovanje.

Projekat BUDI ODGOVORAN se realizuje u okviru projekta „Dijalog za budućnost“ kojeg implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, u cilju izgradnje mira i poštivanja različitosti.

 

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem sljedećih kontakata:

 

Inovacioni centar Banja Luka

Tel: 051/340-605

e-mail: dragana.ilibasic@icbl.ba