Djevojke, zakoračite u IT svijet na besplatnoj radionici “Building entreprenurial mindsets”

Positive Vibes Banja Luka #01
15/06/2017
Javni poziv studentima završnih godina studija za studentsku praksu u kompanijama – „MOJA PRAKSA“
15/03/2018

IT industrija spada među najbrže rastuće industrije u svijetu, a svjedoci smo da ova grana ima plodno tlo i u Bosni i Hercegovini. U posljednjih nekoliko godina pojmovi kao ICT, digitalizacija, softversko inženjerstvo i slični prestaju biti nepoznanica i sve je više onih koji se odlučuju za obrazovanje i rad u ICT sektoru.

U sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“, Inovacioni centar Banja Luka zajedno sa partnerima u projektu organizuje  radionicu „Building entreprenurial mindsets“ koja će se održati 26. i 27. marta 2018. godine u Mostaru. Na radionici će biti predstavljene preduzetničke prakse iz Evropske unije i koncept razvoja preduzetničkog načina razmišljanja te će se identifikovati potrebe i mogućnosti Bosne i Hercegovine i Crne Gore u ICT sektoru.

Radionica je namijenjena djevojkama od 18 do 21 godine koje se žele razvijati u navedenom sektoru, a vodiće je žene koje svoj poslovni svijet izgrađuju upravo u tom polju te imaju zavidno iskustvo iza sebe.

Kako biste se prijavili na radionicu, potrebno je popuniti obrazac na linku. S obzirom da je broj učesnika ograničen, nakon zatvaranja prijava izvršiće se proces selekcije na osnovu kojeg će se izabrati 10 djevojaka koje će se pridružiti kolegicama iz Mostara, Budve i Nikšića na ovoj radionici.

Cilj projekta FY4ICT je motivisati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale preduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prenosom znanja i vještina od evropskih partnera. U sklopu projekta biće organizirane tri radionice te dvije studijske posjete zemljama Evropske Unije.

Projekat FY4ICT se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Evropske unije.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na trening@icbl.ba ili na 051/340-619.