U prostorijama Inovacionog centra Banja Luka 3.5.2018.godine je zvanično počeo program „3D Academy“ koji ima za cilj upoznavanje studenata Univerziteta u Banjoj Luci sa 3D tehnologijama

Produžen rok do 23. aprila za prijavu na program “Moja praksa”
18/04/2018
Početak programa „Moja praksa“ za studente Univerziteta u Banjoj Luci
10/05/2018

Učesnicima programa su se obratili Drago Gverić, direktor Inovacionog centra Banja Luka i projekt menadžer Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci Predrag Govedarica.

Gverić i Govedarica, su izrazili zahvalnost Ministarstvu porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, koje kroz projekat “moja praksa” finansira i “3D Academy”. Konstatovali su da je ovaj projekat veoma koristan I bitan za studentsku populaciju o čemu najbolje govori broj aplikacija za “3D Academy”. Naime, 99 studenata je apliciralo za program a njih 16 će proći kroz module.

Gverić i Govedarica su izrazili spremnost da se ovaj projekat nastavi u narednom period te da dobije karakter tradicionalnog projekta, koji će zajedničkim kapacitetima realizovati Univerzitet u Banjoj Luci i Inovacioni centar Banja Luka.

Program uključuje sljedeće module:

  • Uvod u 3D Akademiju
  • Osnove 3D modelovanja
  • 3D modelovanje uz zakonitosti i ograničenja tehnologije predmetnog 3D štampača
  • Rad sa software-om za upravljanje procesom 3D štampanja
  • Priprema 3D digitalnih modela za 3D štampanje
  • Rad sa 3D štampačem i osnove 3D skeniranja

Cilj 3D Akademije je upoznati polaznike s 3D tehnologijam, te im osigurati sticanje osnovnih znanja I vještina u tom području.

 

Fotografije možete pogledati ovdje.