ICBL vodi studentice na ljetnu školu preduzetništva u Sloveniji

Positive Vibes Banja Luka #03
13/06/2018
Treća konferencija Positive Vibes Banja Luka ispunila sva očekivanja!
26/06/2018

Nova aktivnost Inovacionog centra Banja Luka u sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“ idealna je za sve djevojke, koje žele zakoračiti u svijet preduzetništva, u budućnosti voditi vlastita preduzeća i naučiti kako postati uspješne na tom putu. Naime, kroz ovaj projekat, koji se sprovodi u sklopu programa Erasmus + i finansiran je sredstvima Evropske unije, ICBL vodi deset mladih studentica na ljetnu školu preduzetništva koja će se održati od 10.7. do 20.7.2018. godine u Institutu za razvoj znanja i preduzetništva „Vedoma“ u Mariboru u Sloveniji.

Kroz deset dana trajanja ljetne škole polaznice će otkriti tajne poslovanja, preduzetništva i rukovođenja. Sve polaznice će imati priliku naučiti kako izraditi poslovni model prema Canvas metodologiji, upoznati se s mladim preduzetnicima iz Slovenije, vidjeti primjere dobre prakse iz područja informaciono – komunikacionih tehnologija, savladati određene vještine rukovođenja i još niz zanimljivih, a prije svega, korisnih metodologija, pojmova i vještina.

Ljetna škola namijenjena je djevojkama od 18 do 21 godine koje se žele razvijati u ICT sektoru. Kako biste se prijavili, potrebno je popuniti obrazac na linku. S obzirom da je broj učesnica ograničen, nakon zatvaranja prijava provešće  se proces selekcije na osnovu kojeg će se izabrati deset djevojaka koje će se pridružiti kolegicama iz Mostara, Budve i Nikšića na ovoj ljetnoj školi.

Polaznicama je osiguran besplatan prevoz, smještaj i hrana za vrijeme trajanja ljetne škole. Za učestvovanje obavezno je znanje engleskog jezika.

Cilj projekta FY4ICT je motivisati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale preduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prenosom znanja i vještina od evropskih partnera.

Inovacioni centar Banja Luka ovaj projekt implementira u saradnji s Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Opštinom Budva, Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića, Intera Tehnološkim parkom iz Mostara, Bulgarian Centre of Women in Technology iz Sofie i Vedoma, Zavod za razvoj znanja in podjetništva iz Ceršaka.

Prijave su otvorene do 27.6.2018 godine do 23:59h. Prijedlog agende možete pronaći na linku.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na trening@icbl.ba