Unaprijedite svoje ICT vještine na radionici u Budvi

Uručeni sertifikati polaznicima projekta ”Moja praksa”
11/07/2018
Konkurs za predavača Slovenskog jezika
14/09/2018

U sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“, Inovacioni centar Banja Luka vodi deset djevojaka na radionicu „Developing specialized ICT skills, knowledge & capacity“ koju organizuje Opština Budva. Radionica  će se održati 3., 4. i 5. oktobra 2018. godine u Budvi, a učesnice će na njoj imati priliku upoznati se s ICT & Internet tehnologijama te primjenom ICT-a u poslovanju. Pored edukaciono-mentorskog djela, djevojke će imati priliku biti dio Festivala informatičkih dostignuća „Infofest“ koji predstavlja najznačajniju regionalnu konferenciju u području informaciono-komunikacionih tehnologija.

Kako biste se prijavili na radionicu, potrebno je popuniti obrazac na linku. S obzirom da je broj učesnica ograničen, nakon zatvaranja prijava provešćemo  selekcijski proces na osnovu kojeg će se izabrati djevojke koje će se pridružiti koleginicama iz Mostara, Budve i Nikšića na ovoj radionici.

Cilj projekta FY4ICT je motivisati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale preduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prenosom znanja i vještina od evropskih partnera.

Ovo je druga u nizu radionica koja se implementira u sklopu  ovog projekta te će njenom implementacijom aktivnosti za ovu godinu biti završene, a za narednu godinu planirana je još jedna radionica u Crnoj Gori i studijska posjeta zemlji partneru, Bugarskoj.

Projekt FY4ICT se provodi u sklopu programa Erasmus + i finansiran je sredstvima Evropske unije. Inovacioni centar Banja Luka ovaj projekt implementira u suradnji s Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Opštinom Budva, Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića, Intera tehnološkim parkom, Institutom za razvoj znanja i poduzetništva Vedoma iz Slovenije i Bulgarian Centre of Women in Technology iz Bugarske.