ICBL vodi studentice u Bugarsku na školu preduzetništva

JAVNI POZIV: Prijave za ulazak u poslovni inkubator Inovacionog centra Banja Luka
23/01/2019
Poziv za prijave na kurs: HTML&CSS i JavaScript
11/02/2019

Sve industrijske revolucije iza nas su donijele otkrića koja su mijenjala živote iz temelja. Danas, nekoliko vjekova nakon izuma parne mašine i prve industrijske revolucije, koračamo kroz četvrtu industrijsku revoluciju i razvoj tehnologija koje neosporno mijenjaju svijet iz dana u dan.

Prema statistikama iz 2018. godine, skoro 60% ukupne populacije je povezano putem globalne mreže podataka – interneta. Uz neograničen pristup znanju otvaraju se mogućnosti koje se ne smiju propustiti, a ICT sektor postaje okosnica razvoja privrede i mladima nikada nije bilo lakše koračati prema preduzetničkim vodama, kao danas.

U sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“ FY4ICT,Inovacioni centar Banja Luka vodi deset djevojaka u Bugarsku na radionicu „Enhancing competitiveness of the Bulgarian and the EU economy through development of modern and working skills in the ICT/entrepreneurship sector“ koja će se održati od 8.3. do 18.3.2019. godine.

Radionicu, koja je namijenjena isključivo djevojkama koje se žele razvijati u ICT sektoru i čiji je cilj podsticanje mladih žena na liderstvo i aktivno učestvovanje u procesima donošenja odluka koje će kroz četvrtu industrijsku revoluciju doprinositi razvoju privrede u cjelini, organizuje Bulgarian Centre of Women in Technology iz Sofije.

Kako biste se prijavili, potrebno je popuniti obrazac na linku . S obzirom na to da je broj učesnica ograničen, nakon zatvaranja prijava biće sprovedena selekcija na osnovu koje će se izabrati deset djevojaka koje će se pridružiti kolegicama iz Mostara, Budve i Nikšića na ovoj radionici. Prijave su otvorene do 17.02.2019. godine.

Polaznicama je osiguran besplatan prijevoz, smještaj i hrana za vrijeme trajanja radionice. Za učestvovanje obvezno je znanje engleskog jezika.

Cilj projekta FY4ICT je motivisati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale preduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prijenosom znanja i vještina od evropskih partnera.

Inovacioni centar Banja Luka ovaj projekt implementira u saradnji s Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Opštinom Budva, Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića, INTEROM tehnološkim parkom iz Mostara, Bulgarian Centre of Women in Technology iz Sofije i Vedoma, Zavod za razvoj znanja in podjetništva iz Ceršaka.

Projekt se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije.