Hauba

Broj coworking zajednica u svijetu raste velikom brzinom, a od prošle godine pridružila im se i HAUBA sa lokacijom u Banjaluci. Razlog za povećanje broja ovakvih alternativnih radnih prostora vjerovatno leži u činjenici da i sam broj onih koji napuštaju tradicionalne obrasce privređivanja raste iz dana u dan. Sve je više onih koji su se otisnuli u izazovne vode samostalnog rada i koji traže nešto više od posla sem pukog obezbjeđivanja egzistencije. Coworking mjesta su idealna radna okruženja za upravo takve ljude. Ona nude alternativu usamljenom radu od kuće ili na javnim mjestima gdje ste okruženi strancima, bukom i gužvom. I ne samo to, ona okupljaju zajednicu profesionalaca iz istih ili srodnih oblasti i možda će baš osobi za stolom preko puta vašeg biti jača strana ono što je vama slabost.Kroz zajedničku saradnju možete mnogo brže da stignete do cilja, a možda i postavite neke nove.

Coworking HAUBA je moderno opremljen prostor od 100m2 i nalazi se na atraktivnoj lokaciji kraj Vrbasa. Za sada imamo 15 radnih mjesta koje možete iznajmljivati na sat, dan, sedmicu ili mjesec. Pored brzog interneta i tehnike neophodne za neometan rad, nudimo i program edukacija iz različitih oblasti kreativnih industrija, platno i projektor za prezentacije, salu za sastanke, pravnu pomoć itd.

Imajući u vidu da coworking zajednice okupljaju freelancer-e i one koji su nedavno pokrenuli ili planiraju da pokrenu svoj posao, shvatili smo da je umrežavanje jedan od primarnih ciljeva naših članova. Svi teže da što lakše pronađu nove saradnike, projekte i klijente. Zbog toga coworking HAUBA planira u bliskoj budućnosti da kreira onlajn platformu na svojoj internet stranici gdje će članovi coworking prostora i ostali zainteresovani moći da postavljaju svoje profile, biografije i video materijale, a sve u cilju lakšeg povezivanja i dostupnosti.

Pored umrežavanja, coworking HAUBA nudi još jednu važnu pomoć svojim članovima. Svi oni koji imaju poslovne ideje, ali ne znaju kako da ih razviju, mogu u našem prostoru da dobiju stručnu pomoć i smjernice kako da naprave prve uspješne korake.

Mi vidimo ogroman potencijal u okupljanju ljudi koji žele samostalno da stvaraju. Želimo da budemo mjesto gdje ćete dobiti pomoć na tom putu i dorpinesemo stvaranju budućnosti u kojoj tradicionalno zapošljavanje više nije jedina opcija.