Programi

01 Programi

pratite nas

Programi

Poslovni inkubator pruža podršku razvoju preduzeća putem sljedećih programa podrške:

Predinkubacija

Program predinkubacije je namjenjen timovima i pojedincima koji imaju za cilj razvoj poslovne ideje zasnovane na principima inovativnosti...

Inkubacija

Program inkubacije je namjenjen preduzećima koja za cilj imaju razvoj postojećeg ili novog proizvod zasnovanog na inovacijama i znanju...

Virtuelna inkubacija

Program virtuelne inkubacije je namjenjen timovima i pojedincima koji imaju za cilj razvoj postojećeg ili novog proizvod zasnovanog na...

Proces prijema u poslovni inkubator

  1. Prijave poslovne ideje se odvija elektronskim putem a obuhvata kratak opis poslovne ideje, proizvoda/usluge, tržišta i tima koji realizuje ideju.
  2. Formalna provjera podrazumjeva provjeru ispunjenosti uslova za prijavu kao i provjeru ispravnosti popunjene prijave.
  3. Ocjenu poslovne ideje vrši tročlana komisija u skladu sa unaprijed definisanim kriterijima koji se odnose na tržišni potencijal poslovne ideje, vrijednost proizvoda/usluge za kupce, stručnost tima i procjenu tržišta.
  4. Kandidati koji ispune uslove kroz formalnu provjeru i ocjenu ideje pozvani su na intervju tokom kojeg dobijaju mogućnost da predstave svoju ideju članovima komisije i odgovre an potencijalna pitanja.
  5. Komisija za ocjenu poslovne ideje, na osnovu rezultata procesa ocjene ideje i intervjua, donosi odluku o prijemu stanara u poslovni inkubator.
  6. Na osnovu odluke komisije donosi se Riješenje o prijemu stanara u poslovni inkubator i pristupa se potpisivanju ugovora čime se regulišu formalno pravni odnosi između poslovnog inkubatora i stanara.
Tu smo za sve dodatne informacije!