O trening centru

01 Trening centar

pratite nas

O trening centru

Potreba za razvojem poslovnih i informacijskih vještina iz oblasti tehnologije prepoznata je od strane Vlade BiH, studenata, poslodavaca i radnika, stvarajući potražnju za uslugama obučavanja što vodi povećanju broja pružalaca treninga obuke u BiH.

Potreba za stalnim usavršavanjem

Nove tehnologije, nove metode upravljanja, modernizacija proizvoda i otvaranje novih tržišta, čine da znanje i informacije budu temelj stručnog i poslovnog uspjeha.

Postoji očita potreba za stalnim usavršavanjem znanja i vještina, kako za zaposlene u malim i srednjim poduzećima, tako i za zaposlene u javnoj upravi. Ulaganjem u ljudske resurse gradi se konkurentnost domaćih preduzeća na međunarodnom i lokalnom tržištu, dok se procesi lokalne samouprave transformišu se u pogodne poslovne modele i usklađuju se sa potražnjom za efikasnijom administracijom prema normama Evropske unije.

Koncept cjeloživotnog učenja

Ljudi koji su usvojili koncept cjeloživotnog učenja stalno stiču nove vještine i osposobljavaju se za nove izazove, a to ih čini prilagodljivijim zahtjevima radne okoline koja se brzo mijenja. Budući da edukacija zaposlenika zahtijeva značajni angažman i poslodavaca i zaposlenih, te često ide na račun drugih aktivnosti, ovaj problem se može minimizirati kroz pružanje edukacije u bilo koje vrijeme, na bilo kom mjestu, prilagođeno tempu polaznika. Zakon o obrazovanju odraslih će nametnuti potrebu za uspostavu sistema sertifikacije i akreditacije ovakvih programa obrazovanja, bez obzira na način isporuke (u učionici ili putem Interneta), i time ih izjednačiti.

Tu smo za sve dodatne informacije!