Jovana je arhitekta i dizajner,  a u kreativnoj industriji ima već deset godina radnog iskustva. Pored formalnog obrazovanja na polju arhitekture kao srodne oblasti, Jovana raspolaže širokim spektrom tehničkih znanja i kreativnih vještina.

“MAM nastaje na temelju višegodišnjeg rada na projektima iz oblasti kreativnih industrija i potrebe da se usluga plasira na višem nivou. Moja lična potreba je da uz kvalitetne i prepoznatljive usluge stvorim prijatan ambijent za rad i razvoj svakog člana MAM tima. U narednom periodu planiram promociju kreativnog brenda i uspostavljanje stabilnih odnosa sa klijentima, te rad na dugoročnim projekatima.”

Kako ste došli na ideju pokretanja biznisa?

Poslije višegodišnjeg rada sa klijentima i povratne informacije sa njihove strane, da im se dopada moj način rada, profesionalne i etičke vrijednosti koje plasiram kroz svoj rad, shvatila sam da je vrijeme da se osamostalim. Vrijeme je da MAM izađe iz garaže i pokaže svijetu šta nudi.

Koji su najveći izazovi sa kojima ste se susreli do sada?

Raditi kvalitetno i prepoznatljivo znači da ste uvijek u trendu, inovativni i konkurentni na tržištu. Uz svakodnevne obaveze ponekad ste umorni od svega i samo želite da se naspavate.

Moj najveći izazov je da pronađem vrijeme za spavanje i da se naspavam.

Šta ćete ponuditi na tržištu?

MAM će na tržištu ponuditi usluge iz oblasti kreativne industrije: dizajn digitalnih proizvoda, dizajn korisničkog iskustva, dizajn korisničkog interfejsa, veb dizajn i brendiranje.

“Pored usluga iz oblasti kretivne industrije, kod kolega sam prepoznata kao osoba sa istaknutim profesionalnim i etičkim vrijednostima, te sklonosti da povedem ljude do određenog cilja. I to će svakako biti jedna dodatna vrijednost za moje klijente.”.

Poruka koju imate za druge mlade ljude koje imaju ideju ali još nisu pokrenuli vlastiti biznis.

“Pronađite ono u čemu uživate i dobro radite, posvetite tome vrijeme i trud. Prilagodite se i djelujte. Velika je vjerovatnoća da ćete doći do cilja. Budite vrijedni, pametni i fokusirani. Prilika ima mnogo više nego što se čini.”

Prije nekoliko godina ja sam bila nezaposlena arhitektica sa dvoje male djece, a danas pokrećem svoj biznis.

 

Izaberi posao koji voliš i nećeš morati da radiš niti jedan dan u svome životu”

Konfučije

Leave a comment