Inovacioni centar Banja Luka već četvrtu godinu za redom organizuje  događaje u sklopu Meet and Code incijative u okviru koje se i održava webinar “JavaScript za početnike”.

Meet and Code ima za cilj da upozna djecu i mlade ljude uzrasta od 8 do 24 godina sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani tako da pokažu mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Oni trebaju naučiti na koji način tehnologija funkcioniše i na koji način IT utiče na naše svakodnevne živote. Istraživanjem širokog spektra tehnologija, digitalnih tema i kreativnog programiranja, oni će biti ohrabreni da još više razvijaju svoje digitalne vještine koje su im potrebne u današnjem svijetu.

Webinar “JavaScript za početnike” će se održati online 26.10. od 11h putem Zoom platforme. Učesnici će imati priliku da nauče više o programskom jeziku JavaScript, da saznaju za šta se on najčešće koristi, kao i osnove kodiranja u JavaScript-u.

Za učešće u webinaru nije potrebno predznanje. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete ovdje.

Leave a comment