Već četvrtu godinu za redom Inovacioni centar Banja Luka organizuje događaje u sklopu Meet and code incijative.

Meet and Code ima za cilj da upozna djecu i mlade ljude uzrasta od 8 do 24 godina sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani tako da pokažu mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Oni trebaju naučiti na koji način tehnologija funkcioniše i na koji način IT utiče na naše svakodnevne živote. Istraživanjem širokog spektra tehnologija, digitalnih tema i kreativnog programiranja, oni će biti ohrabreni da još više razvijaju svoje digitalne vještine koje su im potrebne u današnjem svijetu.

U okviru Meet and code incijative  Inovacioni centar Banja Luka organizuje besplatan webinar na temu “ WordPress za početnike” koji će se odžati 08.10. sa početkom u 11h. Na ovom webinaru učesnici će imati priliku da sa Gradimirom Stankovićem, osnivačem agencije za digitalni marketing “Digivox” nauče osnovne stvari o WordPressu.

WordPress je izuzetno popularan zbog svoje lakoće korištenja. Ipak, to je samo jedna od mnogih dobrih osobina zbog kojih se mnogi odlučuju za ovaj CMS. Upravo zbog njegovih karakteristika mnoge velike kompanije, kao što su Facebook, Disney, BBC, Mercedes-Benz, Vogue i mnoge druge, za svoje sajtove koriste upravo WordPress (WP).

Ukoliko želite da započnete pravljenje vašeg prvog sajta, onda je ovaj webinar odličan izbor za vas. Učešće na webinaru je besplatno, a prijaviti se možete  ovdje.

Leave a comment