Da li si preduzetnik/ca u ranoj fazi poslovanja s inovativnim proizvodom ili uslugom koji koristi tehnologiju? Tražiš li načine da unaprijediš svoj biznis ili možda tražiš investiciju kako bi finansirao/la svoju startup ideju? Onda imamo super vijesti za tebe!

Fondacija 787 udružila se s jednim od najboljih evropskih akceleratora, Startup Wise Guys, zajedno sa vodećim inkubatorom, akceleratorom i savjetodavnom firmom Spring Activator sa sjedištem u Kanadi, kako bi startupima iz Bosne i Hercegovine donijeli obrazovni set osmišljen radi osnaživanja preduzetnika/ca i pružanju podrške pri skaliranju u ranoj fazi.

Cijela serija Tech Boost, koju pokreće EFSE preduzetnička akademija, a podržava EU, sastoji se od pred-akceleracije i akceleracije. Program nudi priliku startupima da se takmiče za ulazak u akceleracijsku fazu kao i za nagradu od 15 000 EUR. Ali tu se ovo putovanje ne završava! Startupi koji budu izabrani kao učesnici/ce akceleratora imaju priliku da upoznaju investitore i da se takmiče za mnogo veća investiciona sredstva koja su potrebna za njihovo poslovanje.

 

Prijave za TECH BOOST PRED-AKCELERACIJU (septembar – novembar 2021) su sada otvorene!

Svi preduzetnici/ce sa tech biznisima u ranoj fazi (kao što su CleanTech, HealthTech, AgriTech …) imaju pravo da se prijave. Nisi siguran/na da li je tvoj startup spada u tech oblast? Skrolaj dolje za dodatne informacije o uslovima prijave.

 

ŠTO JE TECH BOOST PRED-AKCELERACIJA?

Tech Boost Pred-akceleracija je desetosedmični program sa Startup Wise Guys koji osnažuje tehnološke preduzetnike/ce u ranoj fazi znanja i iskustva kako bi svoje startupe u ranoj fazi podigli na viši nivo. Do sada su se uspješno realizovala 2 Tech Boost pred-acekeratora na Zapadnom Balkanu.

 

Šta ćeš dobiti učešćem u ovaj program:

 • Pristup SWG-ovoj internetskoj platformi za razvoj startupa sa materijalima za obuku koje isporučuju vrhunski evropski i međunarodni startup mentori
 • Učešće u nizu radionica prilagođenoj invididualnim potrebama preduzetnika/ca programa
 • Šansu da upoznate uspješne evropske startupove i čujete o njihovim iskustvima
 • Intenzivnu mentorsku podršku lokalnih i međunarodnih mentora
 • Praktični zadaci i sedmični izazovi, kao što su razvijanje pitch deck-a.

 

Šta ćeš naučiti tokom pred-akceleratorskog programa:

 • Osnove izgradnje kompanije, poput vrijednosti i metrike
 • Definisanje tvojih poslovnih ciljeva i izrada plana razvoja proizvoda
 • Definisanje tvoje ličnosti kupca
 • Prodaja i prodajne tehnike
 • Stvaranje uspješne prezentacije i izgradnja odnosa s investitorima
 • Pravne osnove

 

KOJE TI MOGUĆNOSTI OTVARA TECH BOOST PRED-AKCELERACIJA?

Budi u utrci za participacijom u prvom regionalnom akceleratoru i osvoji nagradu u iznosu od 15 000 EUR za rast tvog startupa!

Ne propusti priliku da kroz akcelerator upoznaš investitore i obezbijediš investiciju potrebnu za svoje poslovanje!

 

Po završetku Tech Boost Pred-akceleratora, 12 najbolje ocijenjenih startupa iz regije Zapadnog Balkana bit će pozvano da budu dio prvog regionalnog Tech Boost Stars Akceleratora (januar – maj 2022.) sa Spring Activator-om i Startup Wise Guys.

Dvije su stvari koje ovaj program osigurava Tech Boost Stars startupima, a koje ne želite propustiti:

 • Tech Boost Stars neće samo dublje zaroniti u naprednije faze poslovnog razvoja uz dodatnu obuku, terenski kamp i personalizirano savjetovanje, mentorstvo. Oni će imati dovoljno sreće da se natječu za veću investicijsku priliku koja im je potrebna za daljnje skaliranje.

 

 1. Tech Boost Stars Akcelerator kulminirat će u regionalnom pitching takmičenju „Pitch Balkans“, gdje će preduzetnici/ce demonstrirati svoje poslovanje investitorima kako bi osvojili osiguranu nagradu od 15 000 EUR. Ovo natjecanje će svim startupovima koji sudjeluju pružiti vrijednu izloženost ključnim igračima (npr. lokalni i regionalni investitori, poslovni anđeli itd.) u industriji i potencijal lakšeg pristupa međunarodnim tržištima.

 

* Da bi startup mogao biti izabran između 12 učesnika za prvi regionalni akcelerator, potrebno je da je prethodno kompletirao Tech Boost pred-akceleraciju.

KO SE MOŽE PRIJAVITI NA TECH BOOST PRED-AKCELEATOR?

Potrebno je da ispunjavaš JEDAN od navedenih uslova:

 • Već si razvio/la koncept svoje ideje ili MVP (minimalno održiv proizvod)
 • Već imaš proizvod na tržištu
 • Plasirat ćeš svoj proizvod u narednih 6 mjeseci.

Vaš biznis NE MORA još biti registrovan.

TECH startupi/biznis smatraju se sljedećim:

 • Imaš proizvod ili uslugu koji nekako uključuje tehnologiju, a nije ograničena na IT
 • Tvoj startup može biti iz drugih branši: primjeri tech industrije uključuju CleanTech, HealthTech, AgriTech, UrbanTech, FinTech …
 • Ako i dalje nisi siguran/na da li je tvoj startup sa prefiksom “tech”, jednostavno nam se javite i pitajte ispunjavate li uvjete za prijavu.

*Tech startup je kompanija koja radi s ciljem razvijanja tehnoloških proizvoda ili usluga na tržište radi rješavanja određenog problema.

 

Više informacija kao i aplikacionu formu pronađi na našoj web stranici: www.tech-boost.org

Možda si zainteresovan/na za učešće u program ali imaš određene nedoumice i pitanja? Možda je tvoj startup napredovao više od MVP-a i zanima te Tech Boost Stars Akcelerator?
Rezerviši INFO SESIJU 30.08.2021. godine. i/ili 03.09.2021, i upoznaj se više o ovoj nevjerovatnoj startup prilici.

Za rezervaciju termina pošaljite mail na info@fondacija787.ba.

 

KLJUČNI DATUMI

Tech Boost Rok za prijavu pred-akceleracije: 07.09.2021.

Selekcija timova: 13.09.2021.

Intervjui: 14.09.2021.

Saopštenje odabranim timova: 16.09.2021.

 

Budite u prvom planu izgradnje napredne tech kulture na Balkanu.

 

U slučaju pitanja, kontaktirajte nas na info@fondacija787.ba

Leave a comment