U okviru programa društveno odgovornog bankarstva

UniCredit Bank Banja Luka nagradila pobjednicu finansijske edukacije FinInk

 

Nakon završetka finansijske edukacije FinInk”, finansijski inkubator, organizovane u okviru programa društveno odgovornog bankarstva, UniCredit Bank Banja Luka je pobjednici uručila simboličnu nagradu.

Program „FinInk“, organizovan je za žene preduzetnice, od strane Inovacionog centra Banja Luka, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH te UniCredit banke Banja Luka.

Kroz ovaj program korisnicama je pružena, kako finansijska, tako i savjetodavna pomoć. Program je pokrenut sa vrlo jasnim ciljem, koji podrazumijeva: pružanje direktne, stručne finansijske podrške preduzetnicama, unapređenje njihove finansijske pismenosti i sticanje preduslova za dalji rast i razvoj poslovanja, kako bi njihova start-ap preduzeća prerasla u održive biznise.

Uzimajući u obzir činjenicu da je u svijetu znatno manji broj žena na upravljačkim pozicijama, program je kreiran u cilju pružanja podrške startapima i malim preduzetnicima čiji su osnivači žene, u suočavanju sa preduzetničkim izazovima.

Najbolji biznis plan predstavila je Milena Rogić. Ova mlada djevojka pokrenula je svoj samostalni biznis i bavi sa proizvodnjom voćnog soka “Lotty”, za koji kaže da je 100% prirodan.

Milena Rogić, pobjednica edukacije FinInk”, finansijski inkubator, o svom iskustvu sa FinInk edukacije ističe:

“Želim prije svega da se zahvalim UniCredit banci Banja Luka, na podršci koju pruža ženama u biznisu, kao i zaposlenima ove banke, volonterima, na prenesenom znanju. Iskustvo koje sam stekla će svakako

unaprijediti moje poslovanje, a nagrada će olakšati moj daljnji rad. Radi se zaista o veoma korisnoj i edukativnoj radionici i preporučila bih je svakoj ženi preduzetnici.”

Jasminka Bajić, članica Uprave nadležna za Upravljanje finansijama, ovim povodom je izjavila:

“Pokretanje novog biznisa često je praćeno neizvjesnošću i nesigurnošću, ponekad upravo iz razloga nepoznavanja osnova finansija, analize tržišta i pronalaska niše sa najviše potencijala za ostvarenje očekivanog povrata na ulaganje. Jako nam je drago što su dodatnoj edukaciji učesnika FinInka doprinijeli zaposleni Banke, naše kolege i kolegice u ulozi volontera-predavača, podijelivši specifična ekonomska i opšta znanja s ciljem finansijskog opismenjavanja učesnica Inkubatora. UniCredit bank Banja Luka će dobitnici i dalje stajati na raspolaganju, u vidu finansijskog savjetovanja i podrške poslovanju. Hvala korisnicama na ukazanom povjerenju, posebne čestitke pobjednici i mnogo sreće u daljem poslovanju.”

Leave a comment